Kaip valstybė nori mamoms “padėti”

Posted rugsėjo 20th, 2010 by Šviesulytė

Žinokit aš suprantu kad jau tema nuvalkiota, bet neturiu žodžių kai mamas kurios neturi kaip kitaip vaikučius augint, valstybė tiktai persekioja ir viskuo bando kaltinti. Tai tiesiog valdančiųjų politikų bandymas supriešinti mamas su visuomene, ir man tai kelia pasibaisėjimą.

Mes gimdom vaikus, auginam, o Lietuvoje vaikams pinigų skiriama mažiausiai visoje Europos Sąjungoje, ir beveik vieninteliai pinigai kurie skiriami – tai tik tos išmokos, kur duodamos du metus, o paskui jei nėra vaikų darželio kur netoliese, tai mama turi tampyti vaiką nuo 6 ryto, kad suspėt aprengt, nuvežt į darželį, o paskui dar spėti į darbą, nepavėlavusi, 8 ryto. O paskui po darbo vėl baladotis, vaiką vėl tampyti ir dar klausytis priekaištų iš auklėtojų, kodėl taip vėlai atvažiavai, 6 valakro.

Aš pasibaisėjusi. Ir dar baisiau kai meluoja, kad pas mus parama didžiausia mamoms. Pas mus pati mažiausia parama Europos Sąjungoje, galite pasitikrinti statistikoje, tiktai kai valstybė nefinansuoja ikimokyklinio ugdymo, tai skiria pinigus išmokoms. Ir beje, kitose šalyse pinigus mamos dar ir per kitas išmokas gauna, o mūsų politikai lygina tiktai tai, ką patys nori. Tiesiog bjauru, ir dar bjauriau kai jie kalba apie visokias savo šeimos koncepcijas ir rūpestį vaikais, dviveidžiai apsimetėliai.

Comments are closed.