Žodeliai ir kakučiai

Posted rugsėjo 23rd, 2010 by Šviesulytė

Tur būt visos mamos žino, kaip sunku pripratinti vaiką, kad darytų ne į sauskelnes, o į naktuką. Taigi pasirodo, čia didžiausia problema kuri akivaizdžiausioje vietoje – vaikai nedrįsta daryti į naktuką, todėl, kad mes sakome „puodukas“. Pasirodo vaikai iki maždaug 5-6 metų negali skirti kelių prasmių pas vieną žodį ir jeigu vaikui užsifiksuoja kad tėveliai sako „puodukas“, tai vaikutis supranta kad negalima daryti ten sysiuko ar kakučio, nes iš puoduko juk geriama. O žodis „naktipuodis“ mažam vaikiukui pernelyg sudėtingas, todėl netinka.

Ir išeitis pasirodo visai paprasta, reikia sakyti „naktukas“, tada iškart vaikas supranta, kad čia ne puodukas ir kad tenai galima sysiot ir kakot. Aš niekaip savo mažutės negalėjau pripratinti, kai jai buvo 2 metukai, bet kai pažįstami patarė sakyti „naktukas“, per 2 dienas priprato, vos tik išmoko naują žodį, kad čia yra naktukas. Aišku, teko susibart su tėčiu, kuris sakė, kad čia nesąmonė, bet ir tėtis paskui buvo nustebęs, kiek daug vaikui reiškia žodžiai.

Taip kad dalinuosi patirtimi ir labai patariu vadinti naktuką tiktai naktuku ir niekaip kitaip, tai ir jūs tada neturėsit problemyčių 🙂

One Response to “Žodeliai ir kakučiai”

  1. Loglinga

    Labai gražulis puslapiukas 🙂 Irgi galvojau pradėti rašyti blogą, bet vis nedrįsdavau. Mums tuoj bus 8 mėnesiai, tai jau mes būsim dideli ir galėsim pradėti rašyti blogą!

    Dėl naktuko-puoduko, tai ateity pravers šitai žinoti. Baisiai ačiū.