Purvas nekenkia

Posted rugsėjo 27th, 2010 by Šviesulytė

Apie purvą yra labai sudėtinga kalbėti, nes aišku, kai tik pamatai, kad vaikiukas purvinas, tai išsyk norisi nuprasuti, nušluostyti, o jau gink dieve, jei į purvyną eis. Bet daktarai sako, kad vaikui purvas yra būtinas, nes ne kažkoks neteisingas maistas ar purvas sukelia ligas ir alergijas, o būtent švara, kuri neleidžia įgyti imuniteto.

Pasirodo, kad vaikai, kurie gyvena pernelyg didelėje švaroje, daugybę kartų dažniau serga alergijomis ir neturi imuniteto įvairioms infekcijoms. O tuo tarpu vaikai, kurie kaip čigoniukai, murziukai, valgo sausainius, pakeltus nuo žemės, purvini – jie nei alergijų neturi, nei kažkuo serga. Aišku būna kitų atvejų, jau kaip visi mažiukai perserga rotais ir norais, tai jau baisu, bet persirgti norom nenorom reikia, o kai vaikas visokių mažiau kenksmingų bakterijų pasigauna, tai paskui ir nuo sunkesnių serga mažiau.

Tik nežinau, kaip jums, o man tai labai sunku save nugalėti ir leisti savo mažiukei valgyti nuo grindų pakeltą maistą ar jau išvis gatvėje jei numeta ir bando kelti, tai jau tikrai neduodu, nors gal ir reikėtų. Gal kažkaip reikia persilaužti, bet jau taip mokė nuo mažens, kad visur švara, tai labai sunku dabar galvoti kitaip.

4 Responses to “Purvas nekenkia”

  1. skirtumas

    O mums pavyzdžiui tai nėra itin sunku 😉 Vienos draugės vaiką vis prisimenu ta tema, kaipamačiau, kad jis paėmęs raugintą agurką nuo juodžemio visą aplipusį žemėm triauškė 😉

    Yra sakoma, kad kiekvienas žmogus per gyvenimą turi suvalgyti savo kiekį žemių. Klausimas tik kada 😉

    Tik pas mus bute to purvo ne itin daug, tik katės plaukų…

  2. Braškiukas

    Nesąmonė duoti vaikui valgyti nuo grindų. Mes visada sakom nu nu nu ir nevalgom jei nukrenta baronka ar sausainis. Vaikas ir taip gauna diduliukę dozę bakterijų kaip mes nematom, ką jis veikia.
    Beje, labai gražus tavo puslapiukas! 😀

  3. Šviesulytė

    Braškiukas > Na jei tikrai gauna to purvo ir bakterijų tai žinoma, kad geriau neduot nuo grindų bet jei namai švarūs ir nėra kur tų pasigaut tai jau reiktų netgi ne nuo grindų o ir nuo šaligatvio, o bakterijos išties ne taip lengvai savaime plinta :)))

    Tik čia labai sunku persilaužti nes kai reikia savo vaikui leisti tai bet kiek prieštaravimų atsiranda, netgi toks kaip ką kiti pagalvos, o jei kokia bobutė pamatys tai išvis skandalas 🙂

    Ačiū labai už pagyrimus, labai stengiausi čia susitvarkyti, kad būtų miela ir gražu :lotuliukas: :mirksiukas: 🙂

  4. Šviesulytė

    Skirtumas> Išties senovėje taip nuo žemės agurkus ir triaukšdavo visi, o kaime ir dabar taip vaikai valgo, todėl ir neserga alergijomis :))) O aš kiekvieną pavasarį čiaudau ir sloguoju kol visa naosis raudona pasidaro nuo šienligės :(((