Mus nuodija maistu

Posted spalio 3rd, 2010 by Šviesulytė

Jau visi žino kad gliutamatas kenkia, nes jis veikia smegenų receptorius ir ilgainiui mus paverčia vergais, atimdamas galimybę jausti skonį. Bet maisto gamintojai dabar kelia vajų, kad daro maistą be gliutamatų ir jokių E.

Bet atkreipkite dėmesį, kad vietoje to atsiranda sudėtyje keisti paslaptingi užrašai kaip „prieskoniai“ ir panašūs. O tai labai paprastas sprendimas, jie taip gali neparašyti, kas per prieskoniai. O ištikro visi tie prieskoniai kaip ir anksčiau su visais E.

Netgi visai jau kvailam aišku, kad tuos visus priedus deda dėl to, kad nori nuslėpti iš ko daromi tie pakaitalai maistui. Visos dešros prišpyguotos krakmolo, celiuliozės ir sojos, o mėsos prastesnėse išvis nebūna. Todėl deda visokius maisto priedus, kad suimituoti mėsos skonį. Panašiai, kaip tie pigūs kinietiški makaronai „bomžpaketai“, kur gryni miltai, o pakutyje pridėta tiek visokių priedų, kad kažką gali ir apgauti, jog yra mėsos.

Na aš nežinau, kaip jums tai atrodo, bet aš manau, kad tai yra labai blogai, nes mus apgaudinėja ir jei maistas būtų geras, tai viso to šlamšto tikrai nedėtų. Todėl labai visiem rekomenduoju pirkti mėsą tik turguje arba iš pažįstamų ūkininkų, net jei ir bus kažkuo tos kiaulės pašertos, tai bent jau mėsą gausite vietoj sojos ir celiuliozės dešroje.

6 Responses to “Mus nuodija maistu”

  1. skirtumas

    Na, nežinau… Man regis tai yra nusikaltimas nerodyti kas yra gaminio sudėtyje. Ir po žodžiu „prieskoniai“, negalima man regis slėpti visų E raide žymimų priedų, dėl to abejoju ar jie taip daro.
    Iš kitos pusės aš pirkdamas maisto produktus žiūriu kad tik nebūtų gliutamatų ir per daug dažiklių… Na dar konservantų man nepažįstamais pavadinimais. Tačiau vėlgi perkame iš ūkininkų dažnai maistą, nes jis paprasčiausiai skanesnis…

  2. Vilius

    jei sudedamoji dalis iki pusė procento galima jos neminėti gaminio instrukcijoje… toks įstatymas.

  3. Paulius

    Ir kodėl man atrodo kad aš žinau kas šitą blogą rašo… 🙂

    P.S. Jei vis autorius yra tikras tai atsiprašau – kiekvienas gi turi teisę turėti savo nuomonę

  4. Šviesulytė

    Pauliau, neradau jūsų tarp savo draugų Facebook, labai įdomu kokios čia paslaptys :)))

  5. Šviesulytė

    Viliau o jei sudedamoji dalis pavadinta „prieskoniai“ ir ją pamini, nes tai prieskonių mišinys, tai viskas legalu? O to mišinio sudėties galima juk nenurodyti. O dar skaičiau, kad be gliutamato yra dar daug visokių skonio stipriklių ir jei pridės 10 skirtingų vis po pusę procento, bus 5 procentai ir visų sudėties nereiks nurodyt?

  6. Vilius

    faktiškai taip